Exposities
Exposities
Exposities


Rick van SantvoortMijn werk gaat van figuratief tot modern, het uitgangspunt is altijd vanuit gevoel en raakvlakken met de maatschappij.


Naast mijn figuratieve beelden probeer ik deze emoties en houdingen ook te abstraheren. Bij mijn abstracte werken wordt de menselijke anatomie deels weggehaald zodat alleen de essentie zichtbaar blijft en de spanning van de beweging om deze te zien.

Verder ben ik gedreven om te kijken hoe ver ik met brons kan gaan en buiten de traditionele paden te treden. Dit zijn vooral de werken waarin ik brons combineer met licht. En brons met fotografie verenig met als doel een verdere verdieping te vinden in de houding, zodat het elkaar versterkt.

Wat in heel mijn werk te zien is, is de emotionele diepere laag. Het zijn de meer subtielere gevoelens van de mens en daar de gezochte houding bij.


Werk


Mijn werk bestaat vooral uit bronzen beelden, waarbij ik het gevoel van de hedendaagse mens probeer te pakken. Verder vind ik het belangrijk om de relatie aan te gaan met brons en andere materialen. Ik gebruik kristal, licht en fotografie in combinatie met brons met als doel een versterkend effect.

Mijn werk geeft verschillende aspecten weer, van figuratief tot modern. De rode draad is emotionele, expressieve houdingen van de mens van nu met een subtielere, diepere laag.

  

Werk in opdracht

Buiten beeldend werk in opdracht kunt u denken aan:

Sfeer van de ruimte aanpassen aan het kunstwerk, zodat het als het ware een geheel wordt. Denk hierbij aan een bepaalde bezinningsruimte, rustruimte, meditatieruimte in bijvoorbeeld instellingen of scholen. Het gaat hier om de werken van brons, brons en licht, brons en fotografie en deze verder doorgetrokken de ruimte in.

Voor kantoren, hotels, restaurants etc. mee vormgeven van een totaalconcept waarbij de kunst van brons en fotografie gebruikt wordt voor design doeleinden.

  

Actualiteiten

Laatste nieuws

Exposities

  

10

November

NATIONALE KUNSTDAGEN


Zaterdag 10 en zondag 11 november

11.00 – 17.30 uur

Locatie: Beursfabriek Symfonielaan 5, 3438 EX Nieuwegein

6

December

Masters of LXRY

RAI Amsterdam,

Europaboulevard 22,

1078 RV AMSTERDAM

Van 6 tot en met 10 december 2018