Abstract modern
Abstract modern
Abstract modern
Abstract modern


Modern abstract


Bij mijn abstracte werken wordt de menselijke anatomie deels weggehaald zodat alleen de essentie zichtbaar blijft en de spanning van de beweging.


  


Loskomen


Het los willen komen en los willen trekken uit een situatie. Spanning op de sculptuur de kracht die nodig is om ergens boven uit te willen komen, het zit vast in iets maar wil er los uit komen, er is veel kracht voor nodig..

Ontmoeting

Samen te leven, elkaar vinden, daar waar mensen steeds meer op zichzelf staan. Reiken naar beneden, reiken naar boven als je elkaar wil vinden moet je daar moeite voor doen, energie in steken. Een soort compromis, schikken, geven en nemen om tot een samenkomst te komen zodat je ook elkaar kunt vinden. Echt ontmoeten en begrijpen. Er moet moeite voor gedaan worden elkaar te vinden, de wil om moeite te doen, wat in deze samenleving vaak ontbreekt. Bij een echte ontmoeting ontstaat er iets moois, een soort spel van elkaar willen begrijpen


Vrij


De houding straalt vrijheid uit, een soort van vreugdesprong of dans. Het is een open houding, de borst vooruit, het gezicht naar de hemel gericht. Door het abstraheren van de houding onstaat er een mooi lijnenspel.


  

Presentatie

Verlichting / Sokkels / Opstelling


Expressieve dans


Jezelf zijn, in het moment zijn, je kunnen uitdrukken zoals je zelf wil, geen standaard houding maar een soort sprong naar voren, wat in deze abstractie een zeer mooi en spannend geheel geeft.